<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rodgers førte Packers til seier

Aaron Rodgers tok steget ut av skyggen til Brett Favre da han førte Green Bay Packers til seier i Superbowl søndag.

  Publisert 7. feb. 2011 kl. 06.07
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 07.15
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 396 ord
  Foto: Scanpix

  Rodgers kastet tre touchdownpasninger og holdt seg helt unna grove feil da Packers tok sin 13. NFL-tittel med 31-25 over Pittsburgh Steelers. Dermed ble han også kåret til finalens mest verdifulle spiller.Steelers-quarterback Ben Roethlisberger kastet to touchdownpasninger og holdt laget sitt inne i kampen helt til siste minutt, men to av pasningene hans havnet i hendene til motspillere. Ballerobringene avgjorde for Packers, som omsatte tre erobringer i 21 poeng.Rodgers var reserve for legenden Favre de tre første årene som proff, og han har siden måttet kjempe med minnet om forgjengeren som holder de fleste pasningsrekorder i NFL. Etter søndagens finale har han like mange Superbowlseirer som Favre.Favre ble ikke kåret til MVP da han førte Packers til Superbowl-seier i 1997, det ble mottakeren Desmond Howard. Rodgers er sammen med en annen legende, Bart Starr (1967 og 1968), eneste Packers-quarterback som har fått den æren i Superbowl.Fort gjortPackers sikret seg 14 poengs ledelse ved å score touchdown to ganger med 24 sekunders mellomrom i første periode. Først førte Rodgers laget 80 yards og avsluttet med en 29-yards TD-pasning til Jordy Nelson. Så brøt Nick Collins en feilpasning fra Roethlisberger og løp ballen tilbake til touchdown.Intet lag har vunnet Superbowl etter å ha ligget under med mer enn 10 poeng, men Steelers gjorde et ærlig forsøk. Shaun Suisham scoret lagets tre første poeng med et spark fra 33 yards. Rodgers økte til 21-3 med en ny TD-pasning til Greg Jennings (i et angrep som startet med enda en feilpasning fra Roethlisberger), men 39 sekunder før pausesignalet skapte Roethlisberger ny spenning med en pasning til Hines Ward.Rashard Mendenhall løp inn et nytt touchdown for Steelers i 3. periode, og dermed var ledelsen nede i fire poeng. Men det var Mendenhall som glapp ballen og forærte Packers angrepet som endte med en ny TD-pasning fra Rodgers til Jennings slik at det sto 28-17.JubletSteelers slo tilbake i en kamp der spenningen ikke ville dø. Laget reduserte til 28-25 og nektet Packers det touchdown som ville drept spenningen. Kicker Mason Crosby økte til 31-25 vel to minutter før slutt og duket for et siste angrep der touchdown ville gjort Steelers til vinner.Packers-forsvaret vant duellen med Roethlisberger og hans menn, som ikke engang nådde midtstreken. Dermed kunne de 100.000 innbyggerne i «Titletown» juble over nok en NFL-tittel. Intet annet lag har like mange triumfer som laget fra den minste NFL-byen av dem alle.