<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tatt opp som æresmedlem

Sivilarkitekt Kristin Jarmund er tatt opp som æresmedlem av det amerikanske arkitektforbundet.

  Publisert 7. feb. 2011 kl. 11.10
  Oppdatert 8. mars 2012 klokken 15.25
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 236 ord
  jarmund.jpg

  Æresbevisningen gis av The American Institute of Architects (AIA) til internasjonale kollegaer for betydelig bidrag til arkitektur og samfunn.Norske arkitekter har kun noen få ganger tidligere blitt tildelt denne hedersbevisningen. Sverre Fehn ble æresmedlem i 1989, og Kjell Lund og Nils Slaatto i 1996.- Jeg er stolt og glad på vegne av Kristin Jarmund for at hun mottar denne anerkjennelsen for sitt 25-årige arbeid i arkitekturfeltet, sier Kjersti Nerseth, president i NAL.I nominasjonen av Jarmund heter det blant annet at hun er en frontfigur i fremveksten av den nye generasjon av svært talentfulle norske arkitekter fra midten av 80-tallet og at hun fremstår som unik i skandinavisk sammenheng. Hennes valg av velfungerende løsninger og materialbruk og hennes estetiske forståelse, skaper bygninger med beundringsverdig detaljering, håndverksmessig utførelse og uttrykksfullhet.Medaljen overrekkes 12. mai i New Orleans, Louisiana.Av Jarmunds mange fremragende byggeprosjekter, fremheves blant annet Justervesenet på Kjeller, Nydalen T-bane stasjon, Fokus Bank i Stortingsgaten i, Eitzen-bygget på Tjuvholmen og de prisbelønnede skolene i Gjerdrum, Gulskogen og på Råholt.Kristin Jarmund har mottatt en rekke priser for sine arbeider, blant annet Houens Fonds Diplom og Statens byggeskikkpris. Hennes arbeider ble presentert i bokform i 2010 og Nasjonalmuseet har produsert en utstilling om hennes arbeider som for tiden turnerer internasjonalt.Jarmund er utdannet sivilarkitekt fra Norges Tekniske Høyskole (NTH) i Trondheim og Architectural Association School of Architecture (AA) i London. Hun har drevet sitt eget arkitektfirma Kristin Jarmund Arkitekter AS fra 1985.