<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Dette er et viktig likestillingskrav

- LOs forslag til lovendringer vil gjøre retten til heltid reell, sier LOs nestleder Gerd Kristiansen.

Publisert 28. mars 2011 kl. 14.51
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 16.34
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 116 ord
Gerd Kristiansen.jpg

LOs ledelse orienterte i dag Sekretariatet om LOs innspill til lovendringer for å realisere retten til heltid. Den viktigste lovendringen, ifølge Gerd Kristiansen, er at deltidsansattes fortrinnsrett etter Arbeidsmiljølovens §14.3 ikke skal være betinget av at det ikke innebærer "vesentlige ulemper for virksomheten".- Fjerner vi denne betingelsen, fjerner vi også arbeidsgivers "vetorett", sier Kristiansen.41 prosent av alle kvinnelige sysselsatte arbeider deltid, nærmere en halv million kvinner. Mange av disse ønsker mer å gjøre, og andelen undersysselsatte øker.- Dette er et viktig likestillingskrav, understreker Kristiansen.- Det handler om muligheten til å forsørge seg selv og sine barn. Det handler om hvilken pensjon du skal få når du går av.Les også: Vil gi styrket rett til full jobb