<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fotballskandalene skader norsk idrett

Idrettspresident Børre Rognlien slår fast at økonomibråket innen fotballen er til skade for norsk idrett rent generelt.

  Publisert 14. des. 2011 kl. 12.13
  Oppdatert 14. des. 2011 klokken 12.14
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 160 ord
  Idrettspresident Børre Rognlien. Foto: Scanpix

  - Jeg verken vil eller kan uttale meg om enkeltsaker, for de må politiet få fred og ro til å jobbe seg ferdig med, men på generelt grunnlag kan jeg si og mene noe om dette, sier Rognlien til NTB.Idretten, og særlig fotballen, er rammet av to store skandaler i løpet av de siste månedene. Først var det den såkalte Veigar Pall Gunnarsson-saken som eksploderte i mediene. Saken ble kjent etter at islendingen gikk fra Stabæk til Vålerenga.Politiet ble blandet inn i bildet på grunn av rot rundt det økonomiske i tilknytning til overgangen. Nå er det Fredrikstad-spilleren Raio Piiroja og Fredrikstad det dreier seg om. Her er politiet i bildet på grunn av mistanker om skattefusk.- Det er opp til fotballforbundet å rydde opp i disse sakene, men for norsk idrett generelt er det viktig å beholde den goodwillen vi har hos politikerne og publikum. Vi må ikke miste tillit i det brede lag av befolkningen, sier Rognlien. (NTB)