<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Krever ny sjanse for fødestuene

Regjeringen får klar beskjed; Den må revurdere beslutningen om å avvikle de forsterkede fødestuene.

  Publisert 12. des. 2011 kl. 09.01
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 16.09
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 182 ord
  gravid.jpg

  Regjeringen må revurdere beslutningen om å avvikle de forsterkede fødestuene, mener representanter for de fire fødestuene som ble rammet av vedtaket.Bakgrunnen for kravet om at regjeringen må se på saken på nytt, er en rapport fra Statens helsetilsyn som viser at forsterkede fødestuer ikke er mer risikable for de fødende enn ordinære fødestuer, skriver Nationen.- Avviklingsvedtaket fra regjeringen er gjort på udokumenterte utspill og påstander fra et snevert fagmiljø, som tviholder på et kart som aldri har stemt med virkeligheten, sier koordinator Bente Øien Hauge i Folkebevegelsen for lokalsykehus.Hauge og tre andre representanter for fødestuene som ble rammet av vedtaket om avvikling, legger fram kravet i en kronikk i Nationen mandag. De peker på at rapporten fra Helsetilsynet er i strid med det Helsetilsynets direktør Lars E. Hansen sa for ett år siden. Hansen sa den gang at små fødeavdelinger og forsterkede fødestuer var mer risikable for de fødende enn ordinære fødestuer. Konklusjonen hans var basert på innrapporterte fødselsskader på barn mellom 2006 og 2008. Tallene var foreløpige.Ifølge NRK var dette en medvirkende årsak til at regjeringen gikk inn for avvikling. (©NTB)