<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Norge mot ekstra plass til hoppuka

Atle Pedersen Rønsen fra Eidsvoll har høyst sannsynlig sikret Norge en ekstra plass til den tysk-østerrikske hoppuka i romjula og på nyåret.

  Publisert 14. des. 2011 kl. 17.52
  Oppdatert 14. des. 2011 klokken 17.53
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 187 ord
  Foto: Scanpix

  Rønsen holder 2.-plassen i kontinentalcupen bak suverene Michael Hayböck fra Østerrike. Kenneth Gangnes og Vegard Haukø Sklett følger på de neste plassene.- Det vil være veldig bra for hele teamet om vi får med den sjuende utøveren til hoppuka. Dette har vært et viktig mål for B-laget i høst, og det er mye som tyder på at laget klarer den oppgaven. De nest beste har virkelig imponert så langt i sesongen, sier sportssjef Clas Brede Bråthen.Norge kan i utgangspunktet sende seks utøvere til hoppuka, men hvis Rønsen er inne som tredje beste hopper i kontinentalcupen sammenlagt etter helgens renn i tyrkiske Erzurum, får Norge en ekstra plass.Det er tre forskjellige nasjoner som får en ekstraplass til hoppuka basert på resultatene etter den første perioden som avsluttes til helgen. Og om Norge skulle ha to hoppere inne blant de tre beste, vil Norge uansett få kun en ekstra plass. Det hele avgjøres i Tyrkia til helgen.I onsdagens renn i Almaty i Kasakhstan ble Atle Pedersen Rønsen beste norske igjen på fjerdeplass.- Vi har sjelden prestert så bra i kontinentalcupen hvor nivået også er høyt, sier sportssjef Bråthen. (©NTB)