<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
+ mer
Foto: Scanpix

Petter Solberg skal kjøre Ford

Rallyfører Petter Solberg (37) blir fabrikkfører i Ford neste sesong.

Publisert 15. des. 2011 kl. 14.47
Oppdatert 15. des. 2011 klokken 14.47
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 208 ord

Østfoldingen har vært privatfører i VM de siste tre sesongene.Dermed er 2003-verdensmesteren tilbake i rallyvarmen. Avtalen med M-Sport, som drifter Fords rallysatsing, ble underskrevet torsdag og gjelder i ett år. Han fortsetter med briten Chris Patterson som kartleser.Teambytte Petter Solberg startet rallykarrieren i nettopp Ford i 1999. Året etter ble han tidenes første nordmann med fartsprøveseier i rally-VM.I september 2000 fikk spydebergmannen tilbud fra japanske Subaru om overgang, og Solberg slo til etter mye om og men. Det førte til flere års svært anstrengt forhold til M-Sport og toppsjef Malcolm Wilson.Et snaut år senere kjørte han inn til sin første plassering på seierspallen (2.-plass) i Hellas, og i siste løp i 2002 vant han sitt første VM-rally i Wales.Samme sted året etter sto nærmest hele Norge stille da Solberg råkjørte til VM-tittel med knappest mulig margin og ble tidenes fjerde yngste verdensmester i rally.Etter annenplass i VM i 2004 og 2005, uteble suksessen. Siste VM-rundeseier kom i Wales i 2005, men karrierens 13. triumf ble bare trist ettersom han fikk seieren tildelt etter kartleser Michael Parks dødsfall.For nøyaktig tre år siden valgte Subaru å tre ut av rallysatsingen på grunn av den globale økonomikrisen, og Solberg fikk med et lass norske sponsorer på å satse i eget privatteam