<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Politiaksjon på Fredrikstad stadion

To topper i Fredrikstad fotballklubb er pågrepet.

  Publisert 13. des. 2011 kl. 10.31
  Oppdatert 13. des. 2011 klokken 10.41
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 144 ord
  Fredrikstads Raio Piiroja og Branns Kim Ojo i aksjon. Foto: Scanpix

  Østfold politidistrikt bekrefter at man tirsdag morgen pågrep to personer knyttet til kontraktssigneringen av estlenderen Raio Piiroja.I en pressemelding meddeler Østfold politidistrikt at det er innhentet kjennelse fra tingretten om ransaking hos Fredrikstad Fotballklubb og FFK Sport AS. I den forbindelse ble det også besluttet å pågripe to personer.Av hensyn til personene og etterforskningen ønsker man ifølge pressemeldingen på nåværende tidspunkt ikke å navngi de pågrepne.Politiet mener man med skjellig grunn kan mistenke klubbens og selskapets ledelse for straffbar medvirkning til skatteunndragelse av til dels vesentlige beløp som er tilkommet spilleren Raio Piiroja. Medvirkningen ses i sammenheng med de kontrakter som er inngått.Selskapet og personene er siktet for overtredelser av ligningsloven, og strafferammen er tre års fengsel.Personene vil bli avhørt i løpet av dagen.Politiet sier det er aktuelt å innhente forklaring fra Piiroja. Etterforskningen vil avdekke om ytterligere personer skal innkalles til avhør. (©NTB)