<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tarjei Bø tok sesongens første

Tarjei Bø er tilbake på vinnersporet, og tok sin sjette verdenscupseier torsdag.

  Publisert 15. des. 2011 kl. 16.44
  Oppdatert 15. des. 2011 klokken 16.44
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 155 ord
  Tarjei Bø. Foto: Scanpix

  Tarjei Bø med en strafferunde gikk inn til tiden 23.57,2 og var 4,0 sekunder foran franske Martin Fourcade. Franskmannen hadde også en strafferunde.Russiske Timofej Lapsjin endte med feilfri skyting på tredjeplass, men ble slått med 17,2 sekunder.Bø tok samtidig over den gule ledertrøyen i verdenscupen.Martin Eng pådro seg bare en bom på stående skyting og endte som neste beste nordmann på 11.-plass, slått med 28,8 sekunder av Bø.Ole Einar Bjørndalen skjøt feilfritt, men var likevel 42,8 sekunder bak vinneren i mål på 15.-plass. Lars Beger gikk tre strafferunder og endte på 29.-plass, 1.13 minutter bak.Emil Hegle Svendsen hadde ingen heldig dag på standplass og måtte tåle to strafferunder etter liggende skyting. Ytterligere to runder på stående gjorde at trønderen endte 1.46,1 bak Bø i mål på en svært skuffende 54.-plass.Frode Andresen var igjen i aksjon i verdenscupen. Med fire strafferunder endte han på plassen bak Svendsen.Resultatlisten danner grunnlaget for lørdagens jaktstart over 10 kilometer. (©NTB)