<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vant 30 timer juridisk bistand

- Det er en betydningsfull anerkjennelse av forretningsidéen, sier Grete Rydningen Møgster.

  Publisert 13. des. 2011 kl. 12.16
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 16.09
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 340 ord
  mogster.jpg

  For tredje år på rad deler advokatfirmaet Wikborg Rein ut gründerstipend til en bedrift i oppstartsfasen. Denne gang var det Grete Rydningen Møgster som stakk av med seieren.- Bidraget er en betydningsfull anerkjennelse av forretningsidéen, og gir en trygghet til å ta den innovative utviklingen videre, sier hun.Møgster er daglig leder og gründer av Abelone Future Fishfarming og har nylig mottatt premien. Gevinsten kommer ikke i form av kontanter direkte, men juridisk bistand. I løpet av en 12 måneders periode vil advokatkontoret gi inntil 30 timers gratis juridisk rådgivning.- I oppstartsfasen er det viktig med solide medspillere som kan hjelpe med løsninger på juridiske problemstillinger, noe som kan være avgjørende for selskapets fremtid, påpeker Rydningen Møgster.Tar grep - Ideen om å redusere produksjonstap (sykdom/dødelighet red. anm.) i oppdrettsnæringen uten bruk av kjemikalier, har et stort potensiale. Vårt ønske er å bidra til å sikre en mer bærekraftig utvikling i havbruksnæringen, bedre grunnlag for gode resultater og samtidig gi miljømessige gevinster, forteller gründeren.Etter endt master i biologisk kjemi ved UiS, og to førstepremier innen innovasjon, opprettet Rydningen Møgster Abelone Future Fishfarming i 2010. Selskapet holder til på Bømlo og har fokus på bærekraftig utvikling av lakseoppdrett med forebyggende strategi i forbedring av fiskehelse og velferd, uten bruk av kjemikalier. Løsningen tilpasses hele produksjonsprosessen fra rogn til høsting.Skilte seg ut- Vi har mottatt meget gode søknader, men søknaden fra Abelone Future Fishfarming skilte seg ut,sier advokat og partner i Wikborg Rein Torleif Dahl, som er ansvarlig for gründerstipendet.- Dette er et av våre bidrag til å fremme teknologiutvikling og nyskapning. Med riktig bistand på viktige juridiske spørsmål, kan vi bidra til å gi gründere en enklere start og bedre plattform for videre utvikling av deres prosjekter, fortsetter han.Om Abelone Abelone har et tett samarbeid med etablerte oppdrettere og forskningsstasjoner for vitenskapelig dokumentasjon. Selskapet har også tung kompetanse og viktig erfaring fra ulike bransjer samt et solid nettverk.I tillegg har Abelone nylig inngått et samarbeid for å utvikle teknologien mot innovative løsninger i nye markeder.Les også: Skal skape felles gründer-suksess LIK HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK HER!