<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hun spår økonomisk smell

I Norge har offentlig ansatte ifølge Hilde Bjørnland vært lønnsledende de siste 20 årene.

  Publisert 5. jan. 2012 kl. 13.12
  Oppdatert 19. mars 2014 klokken 15.40
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 156 ord
  bjornland.jpg

  Torsdag ble NHOs årskonferanse sparket i gang i Operaen i Oslo, hvor Norges maktelite er samlet.Les også: - Vi har noen utfordringer Ifølge professor i samfunnsøkonomi på BI, Hilde Bjørnland, bruker vi oljepenger som aldri før.Økningen under finanskrisen ser ut til å ha satt seg, selv etter at krisen avtok. Og sysselsettingen i offentlig sektor har økt de siste årene, fremhever Bjørnland, ifølge NHOs nettsider .Hun viser til at vi skiller lag med Sverige, som har skalert ned antall offentlig ansatte, men til gjengjeld hatt meget sterk vekst i privat sysselsetting. I Norge har offentlig ansatte vært lønnsledende de siste 20 årene, særlig siden 2000, fortsetter professoren.- Dette vil gi problemer for konkurranseutsatte næringen på sikt, slår hun fast.Videre pekte Bjørnland på at to land i Europa har bevilget seg stor lønnsvekst siden 2005: Norge og Hellas. Norge vil gå på en økonomisk smell om noen tiår, varslet hun i sin presentasjon.Les også: Økonom spår uventet godt år