<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fortalte barna om Krekar-truslene

Vi har pratet mye om at de ikke skal bekymre seg, forklarer Høyreleder Erna Solberg.

  Publisert 27. mars 2012 kl. 09.02
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 17.22
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 233 ord
  Erna Solberg - Foto: Scanpix

  Erna Solberg har vært truet på livet to ganger og hatt livvakter tett rundt seg i to og et halvt år, skriver Dagbladet.- Det satte jo sine begrensninger på livsførselen, selv om det var veldig profesjonelle og fine folk jeg hadde rundt meg, sier Høyre-lederen til avisen.Den første gangen hun mottok trusler fortalte hun og mannen ingen ting til barna.- Vi ville ikke skremme barna, og bestemte oss for ikke å si noe. Men så gikk det kort tid, og barna kom hjem med historier fra venner og deres foreldre. Det ble verre å ta igjen historiene og forsøke å roe ned situasjonen da.- Så sist gang bestemte vi oss for å prate om det alle sammen fra første stund. Og vi har pratet mye om at de ikke skal bekymre seg, sier Erna Solberg til Dagbladet. Barna er nå 15 og 13 år gamle.På spørsmål om hva som skjer dersom mulla Krekar hvis Erna Solberg blir statsminister fra høsten 2014, sier Solberg:- Da vil regjeringen fortsette å arbeide for at han blir utlevert, uavhengig om han soner fengselsstraff eller ikke. Utviklingen i Irak vil medvirke til hvordan det går. Også en regjering med Høyre må ha garantier for at han ikke blir dødsdømt. I motsatt fall må vi melde Norge ut av Europa, og det er ikke hensiktsmessig.Mulla Krekar ble i går dømt til fem års fengsel, men anket saken på stedet.