<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tar større risiko enn antatt

Flere kvinner i tyske storbanker har ført til mer risikofylt håndtering av forretningene.

  Publisert 27. mars 2012 kl. 15.16
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 17.22
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 143 ord
  Foto: Scanpix

  Oppfatningen av kvinner som tryggere ledere, og som mindre tilbøyelige til å sløse vekk penger, er feilaktig, står det i en ny forskningsrapport fra tyske Bundesbank ifølge Financial Times.Endringer i styrene har ført til flere kvinner i toppledelsen i tyske storbanker. Dette resulterer i en mer risikofyllt business-håndtering, konkluderer forskerne.Resultatene går dermed imot den standarde oppfatningen av kvinnelige ledere som mindre risikovillige enn menn.Ursula von der Leyen, Tysklands arbeidsminister, er blant de europeiske politikerne som har jobbet for å få flere kvinner inn i styrene. Denne typen politisk press er basert på et ønske om bedret likestilling, men hvilket resultat det får for bedriftene, blir sjeldent diskutert. Forskernes funn antyder at slike hensyn bør tas med i vurderingen, skriver Financial Times.Hovedforklaringen til at kvinnene er mer risikovillige, mener forskerne ligger i at de kvinnelige styremedlemmene generelt sett har betydelig mindre arbeidserfaring enn mennene.