<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sushi under skinnene

TinTin Sushi er som navnet tilsier, flinke på sushi. Likevel er det fristende å ta toget videre.

Publisert 23. apr. 2012
Oppdatert 16. des. 2013
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 720 ord
lead
Tintin Sushi - Foto: Finansavisen
Tintin Sushi - Foto: Finansavisen

Journalisten og tegneseriehelten Tintin kom til verden på slutten av 1920-tallet. Brakt til liv av den belgiske serieskaperen Georges «Hergé» Remi, har rødtoppen tatt toget verden rundt på halsbrekkende eventyr og underholdt flere generasjoner. Spenningen var derfor stor da Long og Short gjestet restauranten ved samme navn - som passende nok ligger plassert nettopp ved en togstasjon.Matservering på norske togstasjoner innebærer oftest en pølse i brød eller en baguette. Men på Lysaker stasjon i Oslo har TinTin Sushi servert japansk og koreansk mat i litt over to år.Når Long & Short ankommer for en tidlig lunsj er restauranten folketom, men de sitter ikke alene lenge. Kort tid etter kan Long fornøyd konstatere at de to nærmeste bordene er møblert med mennesker fra sushiens hjemland, noe hun velger å tolke som et kvalitetstegn.I likhet med menyen, vekker lokalet få assosiasjoner med et typisk knutepunkt for offentlig transport.Det er lyse flater, glitrende lamper og ferdig dekkede bord. Interiøret går i behagelige fargetoner som brunt, grått og beige, og i den ene enden av restauranten er veggene dekket med karpemønstret tapet.Her kommer vinterenDet er få ting å utsette på restaurantens utseende, men det tar ikke lang tid før de to finner ut hvor det spares.En forsiktig servitør kommer for å ta drikkebestilling.Det blir med en eplemost og en Farris. Det de egentlig kunne tenke seg, var noen ullpledd, varm kakao og kanskje en liten varmluftsovn.Utenfor ligger en trist parkeringsplass side om side med en taxiholdeplass. Pistrete regndråper faller trassig fra himmelen. Det grå blir gråere, og temperaturen på TinTin lavere. Short låner bort et skjerf til Long. De hutrer.BoksmatServitøren er stadig blid, men tilbakeholden, og anbefaler sushi eller varmretten Bimbimbab.De to lar seg friste av sushi og Bento Boks, som ifølge servitøren er et utvalg av flere retter på menyen, og bestemmer seg for å dele på rettene.Sushibitene smaker fortreffelig. Risen har perfekt konsistens og fiskestykkene riktig temperatur.- Musikken her minner litt om den man hører i amerikanske kjøpesentre, humrer Short mens hun forsyner seg med en liten makikreasjon av kveite og kveitefett.Long synes egentlig at musikken er riktig så «groovy», men tier om det og tar i stedet en bit nigiri med smørfisk.Sesam stasjonBento Boks er derimot en liten skuffelse. Den består for det meste i sushibiter av samme slag som de allerede har fått servert. Resten av «rettene» på fatet er kun ris, salatblader, noen litt tørre biter med fritert kylling og sjøgress marinert i sesamolje - som fremstår som det mest interessante på fatet. En sursøt, chilibasert saus løfter imidlertid smaken noe.Dette var ikke like spennende som de hadde håpet på, og de undrer seg over at servitøren ikke ga beskjed om at de to rettene de skulle dele var såpass like.Slukørede og utilfredsstilte kikker de misunnelig bort på nabobordet der fire japanske menn slurper med stor iver og glede rundt en stor, felles bolle med en form for nudelrett.Trad. jazz møter dubstep- Vanligvis er jeg ikke så ivrig på desserten til lunsj, men jeg tror jeg kan klare litt nå, sier Long prøvende.Short er enig. Hun bestemmer seg for at eventyrlysten er oppbrukt for denne gang, og velger eplekake med vaniljeis og krem. Long er ikke like risikoavers, og bestiller en mango-tiramisù (!), som servitøren ivrig har anbefalt. Denne viser seg imidlertid å være umulig å oppdrive, og Long ønsker seg derfor en vel så dristig Crème brûlée med ingefær.- Ingefær er veldig godt, men dette ble kanskje litt mye ingefær og litt lite Crème brûlée, sier hun trist.Det er likevel ikke verre enn at tallerkenen skrapes fullstendig ren.Short er fornøyd med sitt trygge veddemål. Dog får deler av den deilige eplekaken stå igjen, men det skyldes først og fremst den svært rause størrelsen på porsjonen. Litt trekk skal restauranten likevel ha for kremen som kommer fra sprayboks, og kaken som muligens har vært dypfryst tidligere. Cappuccinoen som ble servert i forkant var dessuten dekket av et skum i tynneste laget.De to er mette og ganske fornøyde, men ikke varme om hjertet. Og det skyldes dessverre ikke utelukkende at TinTin sparer på strømmen.LONG & SHORTTinTin SushiTilbyr japansk og koreansk mat like under Lysaker togstasjon. God sushi til greie priser. En servitør som bidro med få opplysninger, et iskaldt lokale, noe halvfabrikata og en litt misvisende meny trekker ned.Terningkast: 4Sted: Lysaker stasjonPris lunsjretter: 110-195 kronerTid før maten kom: 13 minutter