<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Årets champagne kan bli rådyr

Hagelbyger truer vinrankene i Champagne.

Publisert 26. juni 2012 kl. 15.09
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 19.15
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 90 ord
Champagne - Foto - Scanpix

I våres tok frosten mange av knoppene på vinrankene i Champagne, men vinbøndene tok det tilsynelatende med ro.Etter de siste ukenes hagelbyger, midt i blomstringen, er i imidlertid stemningen en ganske annen, melder di.se.Haggelstormen som skylte over Champagne-distriktet rundt 14. juni skal ha skadet vinranker i halvannen mils radius.Den mest kjente champagne-produsenten i området er Drappier, men ifølge The Wine Spectator kjøper også flere av de andre champagne-tilverkerne druer herfra.Nå spekuleres det i om champagnen som skal på markedet i 2013 kan bli dyrere enn noensinne, grunnet betydelig lavere volum.