<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bekymret for iPad-bruk i barnehagen

- Det er noen som får problemer, sier psykologspesialist Bente Arntzen.

Publisert 27. juni 2012 kl. 13.29
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 19.16
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 238 ord
Barn med iPad - Foto - Scanpix

Både barnehager, skoler og biblioteker over hele landet legger til rette for at små barn skal få lære seg å bruke og leke med digitale nettbrett, skriver NRK.- Det er så mange spill jeg liker. Jeg elsker iPad, sier fem år gamle Dennis Reime i Bekketunet barnehage i Stavanger.Han bruker gjerne iPad-en hver eneste dag, og er ikke alene om det. Psykologspesialist Bente Arntzen er bekymret for den økende nettbrett-bruken blant barn i barnehager og skoler.Stavanger kommune har kjøpt inn 20 nettbrett til bruk i fire barnehager. I tillegg blir også ansatte på biblioteket i disse dager undervist i nettbrett-aplikasjoner rettet mot barn..- Mange spill er spennende og gode. Det er mye positivt med dette, men det er viktig å huske på at det er noen som får problemer, sier Arntzen.Flere av hennes pasienter er barn og unge som er avhengige av å spille data. Enkelte barnehager bruker nettbrett som iPad hver eneste dag. Det mener Arntzen er for ofte.- Spiller de for mye, er risikoen større for at ungene får problemer, fastslår hun.Bekketunet er en av Stavanger-barnehagene som lar barna bruke iPad.- Dette er veldig interessant for ungene. De kjemper om å bruke den, sier Marthe Sandvik, pedagogisk leder i Bekketunet barnehage.- Vi ser på dette som et pedagogisk verktøy som er positivt for barna. Den kan brukes til tegning, regning og som kart og kompass når vi er på tur, sier Sandvik.FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK HER!