<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Høyre vil ha ordning med fastpsykolog

Psykiske plager er like vanlig i Norge som influensa, mener Erna Solberg.

Publisert 25. juni 2012 kl. 10.21
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 19.12
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 186 ord
Erna Solberg - Foto: Scanpix

- Hos fastlegen kan du ganske raskt få en time hvis du har allergi eller en halsinfeksjon. Mer enn 4500 fastleger står klare til å skrive ut resepter. Hvis du trenger samtaleterapi fordi du har angst, er det bare et fåtall kommuner som har en psykolog tilgjengelig, sier Høyreleder Erna Solberg ifølge Aftenposten.På landsmøte for Unge Høyre i helgen sa Solberg at en ordning med "fastpsykolog" vil gi unge hjelp raskere, og at hjelpen vil være tilgjengelig der folk bor. Ordningen betyr ikke at enhver vil ha rett på sin egen psykolog slik man har på en fastlege, men at de blir mulig å få hjelp når man trenger det.- I dag går folk til fastlegen sin med forskjellige problemer. En del av dette er det bedre å gå til andre spesialister med, som psykolog eller spesialsykepleiere, sier Solberg.Høyrelederen viser til at halvparten av befolkningen vil oppleve psykiske problemer i løpet av livet, og sier psykiske problemer er like vanlig som influensa. Hun legger også til at tidlig hjelp gir best effekt, og foreslår å øremerke mer midler i de alternative budsjetter.FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK HER!