<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Magiske Super-Mario ga Italia EM-finale

To strålende scoringer sendte tyskerne hjem fra fotball-EM. Så begynte Mario Balotelli å snakke i pressesonen.

Publisert 29. juni 2012 kl. 07.04
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 19.18
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 285 ord
Mario Balotelli. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach.

Journalistene, som ellers var temmelig jevnt fordelt langs det lange rekkverket som skiller spillere på vei til bussen fra skribenter på vei mot deadline, kom løpende da 21-årige Mario Balotellis mørke ansikt dukket opp.Da han begynte å snakke, var det seks-sju mann i dybden rundt ham.Mannen som med to vakre scoringer senket Tyskland og sendte Italia til EM-finale snakket først italiensk, så svarte han på engelsk også, og hele tiden med glimt i øyet som overstrålte diamantørepynten.- Det beste øyeblikket var da jeg gikk bort til min mor etter kampen. Jeg sa at målene var for henne, fortalte han.- Jeg har ventet lenge på dette øyeblikket. Min mor er ikke ung lenger og kan ikke reise langt, så jeg måtte gjøre henne lykkelig da hun først kom helt hit. Til finalen i Kiev kommer også min far.Balotelli hadde solid oppbakking fra slekt og venner under semifinalen.- Før kampen var min mor, mine brødre, min svigerinne og min beste venn alle på sidelinjen. Det inspirerte meg å ha mine nærmeste til stede, sa han.EffektivFire dager etter at han misbrukte fire kjempesjanser mot England i kvartfinalen var han dødelig effektiv. I det 20. minutt lurte han seg inn bak ryggen til Holger Badstuber, gled forbi og stanget inn Antonio Cassanos presise innlegg.Et drøyt kvarter senere startet han perfekt på en bakromspasning fra egen halvdel, satte fart og skrudde ballen i krysset med utsiden. Manuel Neuer i målet var sjanseløs begge ganger.Etter 2-0-målet rev han av seg drakten og strammet musklene til lagkameratene kastet seg over ham for å feire.- Jeg feiret, slik jeg sa jeg ville. De ble ikke sinte fordi jeg fikk gult kort, men de ble misunnelige da de så fysikken min, meldte englandsproffen. (©NTB)