<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Senterpartiet mest fram på ny måling

Både Høyre og Arbeiderpartiet går noe tilbake, mens Senterpartiet stiger mest på ny måling.

Publisert 26. juni 2012
Oppdatert 16. des. 2013
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 143 ord
Liv Signe Navarsete - Foto: Scanpix

Både Høyre og Arbeiderpartiet går noe tilbake, mens Senterpartiet går fram 1,4 prosentpoeng og bedrer posisjonen sin, viser Vårt Lands partibarometer for juni.På målingen som er gjennomført av Norstad, får Senterpartiet en oppslutning på 5,5 prosent. Ap faller 0,7 prosentpoeng til 31,0 mens Høyre krymper 0,3 prosentpoeng til 29,9.SV styrker posisjonen sin noe, med en oppslutning på 4,7 prosent, fram 0,5 prosentpoeng. Også Fremskrittspartiet går fram, med 0,9 prosentpoeng til 18,3.Målingen er imidlertid dyster lesning for Kristelig Folkeparti som faller 0,9 prosentpoeng til skarve 4,3 prosents oppslutning. Venstre krabber opp 0,3 prosentpoeng til 3,4 mens Rødt får 1,0, en tilbakegang på 0,4. Andre partier og lister får 1,8 prosent, ned 0,7 prosentpoeng.Dersom målingen hadde vært resultatet ved et stortingsvalg, ville Høyre og Frp alene fått 86 mandater, og dermed sikret seg flertall i nasjonalforsamlingen. De tre regjeringspartiene ville vært avspist med 73 mandater.