<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Få foreldre kjører barna til skolen

Lisa går faktisk til skolen, ifølge en ny undersøkelse. Nesten åtte av ti foreldre unngår helst å kjøre barna sine hver dag.

Publisert 13. aug. 2012 kl. 08.47
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.11
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 158 ord
Foto: Scanpix

Undersøkelsen som Perduco har gjennomført på vegne av forsikringsselskapet Kommunal Landspensjonskasse (KLP), viser at bildet som tegnes av at barn blir kjørt til skolen, ikke har hold.- For barna er dette viktig - både med tanke på gratis trim og frisk luft før en krevende skoledag, sier Thomas Nilsen, rådgiver for skadeforebygging i KLP.Undersøkelsen viser at det er store geografiske forskjeller, noe Nilsen mener kan forklares ved avstander og regional satsing på gang- og sykkelveier.Også politisk tilhørighet gir utslag i undersøkelsen. Mens 90 prosent av dem som stemmer SV og 80 prosent av dem som stemmer Arbeiderpartiet lar barna komme seg til skolen uten å bli kjørt, er det kun 57 prosent av Venstre-velgerne og 55 prosent av Senterparti-velgerne som svarer det samme.Av dem som kjører barna til skolen, svarer 43 prosent at de gjør det fordi de likevel skal samme vei. Nilsen ber disse foreldrene om å tenke seg nøye om når skolen starter igjen i august.