- Har hele Oslo parkert på Frogner i dag?Short gneldrer noe om feilparkeringer, portrom og handicapplasser idet han runder hjørnet ved Odins gate. Det koker i sjåførsetet etter 25 minutters jakt etter et sted å parkere, fremdeles uten resultat.Heldigvis er det flott høstvær, husmannssommer og fremdeles fint mulig å sitte utendørs. Long benytter seg av passasjerens privilegium, og forlater den brennende bilen for å «holde av plass».Unnskyldningen er syltynn. Dørene hos Café Elise løpes ikke akkurat ned av lunsjgjester denne mandagen.Short har omsider vunnet kampen mot Frogners fullsatte gater, og slår seg ned ved det spinkle utebordet, der Long allerede har pløyd seg gjennom menyen to ganger. Den er sør-europeisk inspirert, med hovedvekt på Frankrike, Portugal og Italia.Uten at det er noe overveldende parisisk over hjørnet av Elisenberggaten og Gimleveien, blir Long rammet av akutt frankofili.- Jeg tror jammen jeg skal ha snegler til forrett!- Dem skal du i alle fall få ha for deg selv, sier Short og grøsser demonstrativt.I motsetning til sin makker, er han risikoavers denne dagen, og bestiller scampi i hvitløk og chili.En liten kikk inn i lokalet gjør dem ekstra takknemlige for at høstværet tillater å sitte ute. Der inne er enkelt og gatekjøkkenaktig, noe som overrasker dem begge - tatt i betrakting at dette er en nabolagsrestaurant som sannsynligvis er avhengig av en viss mengde gjenbesøk.En fresende tallerken, osende av hvitløk, kommer på bordet. Long angrer av hele sitt hjerte.- Jeg er i utgangspunktet glad i escargot, men plutselig skulle jeg ønske jeg valgte en lunsj som ikke kan overleve i et blomsterbed, sier hun og svelger tungt.Short ler en ond latter, mens han rører i den røde suppen av chili og scampi.- Det er bare å spise opp, jeg holder tellingen, sier han skadefro.Etter å ha kjempet i seg halvparten av de uvanlig store sneglene, føler Long seg mer enn forsynt. Short blir sittende og pirke i sin rekerett, og er ikke helt fornøyd med sausen, som han mener er i overkant oljete. De svarer med skyldbetyngede nikk når servitøren tilbyr seg å rydde vekk de halvfulle fatene.Ryktet i nabolaget sier at Café Elise har byens beste lasagne, så den må testes. Short velger en spaghetti bolognese.- Jeg klarer ikke bestemme meg for om jeg elsker eller hater denne lasagnen. På én måte er den tam som babymat på glass, men samtidig er den herlig lun, sier Long.Hemmeligheten i lasagnen virker å være vanvittige mengder bechamelsaus. Derfor er smaken svært mild. Takket være en rik kjøttsaus er smaken likevel fyldig.- Det er kanskje ikke det aller beste jeg har smakt, men likevel vet jeg allerede at jeg kommer til å komme tilbake for mer, fortsetter Long.Short er passelig fornøyd med sin bolognese, men påpeker at retten spaghetti bolognese egentlig er en gedigen misforståelse.- Opprinnelig heter retten pasta bolognese, og den skal lages med tagliatelle, altså båndspaghetti, briljerer han og legger til:- Forøvrig savner jeg gulrot i sausen.Pastarettene som serveres til lunsj er heldig tilpasset i størrelse. Det er bra, for da er det plass til dessert.Short bestemmer seg raskt for for tynne pannekaker med is.- Jeg er svak for Crepes, sukker Short.Desserten han får bærer preg av at den franskinspirerte pannekaken ikke er rykende fersk, men en deilig vaniljeis gjør retten mer enn akseptabel.- Men når enhver bod i Paris klarer å røre sammen en fersk crepe på 2 minutter, bør det kunne forventes det samme av en etablert restaurant på Frogner, sukker han.Long velger å feire høstens ankomst med eplekake og iskrem. Kaken viser seg å være en pai. Det er en gledelig overraskelse.- Jeg kunne spist denne kaken resten av mitt liv, sier Long fornøyd, og må streve for å legge igjen en eneste smule.- Men det er neppe dette kjøkkenet som kan ta æren for det.LONG & SHORTCafé EliseLiten nabolagsrestaurant midt på Frogner i Oslo. Menyen er kontinental og spennende ved første øyekast, men kjøkkenet mangler ambisjoner. Det samme gjør interiørarkitekten, hvis det finnes noen.Terningkast: 3Sted: Elisenbergveien 22, OsloPris Lunsjretter: 100-250 kronerTid før maten kommer:10 minutter