<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Prinsipielt legitimt å arrangere ekteskap

Kulturminister Hadia Tajik mener det å arrangere ekteskap prinsipielt er like legitimt som forelskelse. Men påpeker at det har store utfordringer.

Publisert 29. sep. 2012 kl. 10.49
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 21.17
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 155 ord
Hadia Tajik - Foto - Scanpix

- Prinsipielt mener jeg det å arrangere ekteskap er like legitimt som det å forelske seg og gifte seg på den måten. Samtidig innebærer det større utfordringer enn det mange norsk-pakistanere tar innover seg, og det er ganske problematisk å arrangere et ekteskap mellom en som er vokst opp i Norge og en fra for eksempel Pakistan. Skikken henger dessuten tett sammen med tradisjonelle kjønnsrollemønstre. Som 29-åring ser jeg ikke dette for meg for min egen del, forteller kulturminister Hadia Tajik til Dagens Næringsliv.Tajik avviser at hun er en innvandrerhelt. Hun har vokst opp i Bjørnheimsbygd i Rogaland. Familien Tajik som drev "Ali kolonial" var de eneste innvandrerne.- Å vokse opp på et så lite sted ga meg en del norske sosiale kulturelle koder gratis. Man skjønner ganske kjapt at man spiser Kvikklunsj på tur i skogen, ikke After Eight. Men man skiller seg jo mye ut, det kjente jeg på, sier Tajik i intervjuet.