<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fortsatt lønnsgap mellom kjønnene

- Fortsatt er det slik at kvinner jobber mer deltid og har flere perioder utenfor arbeidslivet enn menn, sier forsker.

  Publisert 15. okt. 2012 kl. 10.34
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 21.39
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 158 ord
  Foto: Scanpix

  Tall fra SSB viser ifølge Dagbladet at menn satt igjen med over 72 000 kroner mer i netto årsinntekt enn kvinner i fjor.Christine Warloe i Nordea har beregnet hvor mye differansen utgjør etter 40 år i arbeidslivet. Forutsatt at lønnsforskjellene mellom menn og kvinner forblir 72 000 kroner hver år framover, vil dette beløpe seg til 2,7 millioner kroner om 40 år.- Setter man av differansen årlig på en sparekonto og får to prosent avkastning, blir verdien av avkastningen 1 356 593 kroner. Totalt summerer dette seg til over fire millioner kroner, sier Warloe.- Fortsatt er det slik at kvinner jobber mer deltid og har flere perioder utenfor arbeidslivet enn menn. De har også en lavere timelønn. Over et livsløp akkumuleres det til en ikke ubetydelig sum, sier Pål Schøne, forsker ved Institutt for samfunnsforskning.Samlet sett tjener kvinner bare 60 prosent av det menn tjener, mens timelønnen deres er 85 prosent lavere enn menns.FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK HER