<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Grevinne loppet Sverige for 76 mill.

Den svenske grevinnen Ulla Bielke meldte flytting til Paraguay - og lurte samtidig den svenske stat for millioner.

  Publisert 14. okt. 2012 kl. 08.36
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 21.37
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 177 ord
  Foto: AP

  Den svenske avisa Expressen har med hjelp av svenske skattemyndigheter kartlagt svenskene som har loppet den svenske staten for mest skatt, skriver dagbladet.På listen over de 51 største skattesnyltere skal de fem øverste alene ha unndratt over to milliarder kroner fra beskatning.Expressen viser til at den enkleste metoden for å slippe å bidra til utlandet er å skaffe seg mektige venner, og så stikke av - og bli der. Det gjorde grevinne Ulla Bielke - som dro til Paraguay.Hun ble i 1987 pågrepet på godset Christinelunds gård, like nord for Helsingborg, da svensk politi siktet grevinnen for grovt skattebedrageri. Men hun ble aldri satt i varetekt, skriver avisen.Mens grevinnen fortsatt var siktet - for omlag 25 år siden - mottok kommunen en flyttemelding fra Bielke. Først en måned seinere innså svenske myndigheter at grevinnen hadde lurt dem trill rundt, og fått med seg 76 millioner kroner på kjøpet.Nå kan Bielke fritt gå rundt i hjemlandet, da saken er foreldet. Hun vil aldri trenge å betale tilbake de 76 millionene hun skal ha loppet den svenske staten for.