<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kartla Navarsetes støtte i Senterpartiet

Tillitsvalgte i Senterpartiet fikk i helgen fastslått at Liv Signe Navarsete har støtte i partiet.

  Publisert 16. okt. 2012 kl. 05.23
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 21.40
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 229 ord
  LILLESTRØM 20120104. Senterparti-leder Liv Signe Navarsete avviser at det foregår en maktkamp i partiet. Samtidig medgir hun at nestleder Ola Borten Moe har et annet ståsted enn henne i mange spørsmål. Onsdag møttes de på Senterpartiets folkevalgt-konferanse på Lillestrøm.Foto: Heiko Junge / Scanpix Junge, Heiko

  Samtidig sier nestleder Ola Borten Moe at han ikke ønsker å bli partileder nå.Flere kilder bekrefter overfor VG at fylkesledere i partiet ble forelagt et forslag til en felles uttalelse som støtter Navarsete og som tar avstand fra beskrivelsen av en «fryktkultur» i partiet.Selv om det aldri ble votert over forslaget, sier en rekke sentrale kilder til avisen at det i helgen pågikk omfattende sonderinger om hvilken støtte Liv Signe Navarsete faktisk har som partileder.- For meg var det viktig å avklare at vi har tillit, og at det var konsensus om hvordan vi oppfattet lederen. Det var lite dissens, og jeg følte vi var enige om at det har blitt skapt et feilaktig bilde av henne i det siste, sier fylkesleder Tore-Jan Gjerpe i Finnmark Sp.Flere av Navarsetes støttespillere mener den siste tidens to brennhete saker tydelig viser at det har vært et kuppforsøk i partiet.Den ene er brevet fra Senterungdommen sist torsdag der Navarsetes lederstil ble kritisert etter at hun i september hadde skjelt ut SpU-leder Sandra Borch i full offentlighet. Den andre er at historien om Navarsetes forsøk på å fjerne nestleder Ola Borten Moes rådgivere ble kjent.Nestleder Ola Borten Moe avviser for første gang siden SpU sendte brevet til sentralstyret at han ønsker å bli partileder nå.- Nei, jeg har ikke registrert at vi har en lederdebatt i Sp, sier Borten Moe til avisen. (©NTB)