<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Maktkamp i Senterpartiet

Senterpartileder Liv Signe Navarsete ville sparke olje- og energiminister Ola Borten Moes nærmeste rådgiver, men Borten Moe satte foten ned.

  Publisert 15. okt. 2012 kl. 08.11
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 21.38
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 233 ord
  Liv Signe Navarsete

  Navarsete la onsdag 26. september fram en liste for partiets arbeidsutvalg over hvem i regjeringsapparatet som skulle ut, inn og rokeres, skriver Dagens Næringsliv. På listen sto blant andre navnene til hele den politiske ledelsen i Olje- og energidepartementet utenom statsråd Ola Borten Moe. Ut skulle statssekretær Eli Blakstad og politisk rådgiver Ivar Vigdenes.Internt i partiet blir partilederens manglende tillit til begge Borten Moes politiske medarbeidere sett på som en tydelig melding om at olje- og energiministeren skal stagges, skriver avisen.Av praktiske årsaker fikk Vigdenes beskjed om at avgangen hans skulle utsettes noen dager, men ifølge VG skal situasjonen ha endret seg i helgen. Nå har Vigdenes, med Borten Moes velsignelse, bestemt seg for å bli sittende.- Jeg er politisk rådgiver til Ola Borten Moe, og jobber for ham så lenge jeg har hans tillit og selv føler jeg har mer å bidra med. Jeg har per nå ikke tenkt å gi meg i Olje- og energidepartementet, og jeg oppfatter at jeg er ønsket av olje- og energiministeren i stillingen, sier VigdenesBorten Moe bekrefter at Vigdenes skal fortsette.- Vigdenes er en ressurs for partiet og gjør en god jobb. Han sitter så lenge han har min tillit, og det har han, sier Borten Moe til VG.Formelt ligger avgjørelsen på statsminister Jens Stoltenbergs bord, men i og med at regjeringen består av tre partier, er det partilederen i hvert parti som avgjør personkabalen. (©NTB)