<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fire av ti hopper av studiene

Kun 59 prosent av norske studenter fullfører utdanningen sin, viser en oversikt fra Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD).

  Publisert 26. juni 2013 kl. 10.59
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 01.49
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 105 ord
  BI-studenter - Foto - Finansavisen

  Gjennomsnittet for de øvrige 33 OECD-landene er 68 prosent, skriver Aftenposten.Norske studenter er dermed langt bak land som Japan, Australia og Danmark hvor 90, 82 og 81 prosent av studentene fullfører studiene sine.Bare i Sverige, USA og Ungarn er det en mindre andel av studentene som gjennomfører utdanningen de har startet.Tallene kommer fram i årets utgave av rapporten «Education at a glance» som utgis av OECD og inneholder omfattende utdanningsstatistikk fra alle medlemslandene.Norge er ett av relativt få land der høyere utdanning er gratis, men forfatterne finner ingen klar sammenheng mellom kostnaden ved å ta høyere utdanning og andelen som fullfører. (©NTB)FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK