<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ashton møtte Mursi

EUs utenrikssjef Catherine Ashton har møtt Egypts avsatte president Mohamed Mursi.

  Publisert 30. juli 2013 kl. 08.49
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 02.09
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 111 ord
  Catherine Ashton - Foto - Scanpix

  Ashton møtte Mursi i to timer mandag kveld, og utenrikssjefens talsperson Maja Kocijancic kaller det en dyptgående samtale.Mursi sitter i hærens varetekt etter at han ble avsatt av militæret tidligere i juli. Han anklages for å ha konspirert med Hamas om «fiendtlige handlinger».Mursis tilhengere oppfordrer til en ny demonstrasjon og «millionmarsj» mot de nye makthaverne i Egypt tirsdag.- Vi oppfordrer en million mennesker til å marsjere under banneret «kuppets martyrer», heter det i en uttalelse fra en allianse av islamistiske grupper som er motstandere av de nye makthaverne.Over 70 Mursi-tilhengere ble drept i helgen i sammenstøt med opprørspoliti og sivilkledde menn som befant seg sammen med politiet. (©NTB)FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOOK