<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Svennis lurt for 100 millioner

Sven-Göran Eriksson forteller åpenhjertig om sine økonomiske problemer og hatforholdet til sin tidligere rådgiver Samir Khan.

  Publisert 23. aug. 2013 kl. 10.35
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 02.28
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 227 ord
  Foto: AP

  - Han er sannsynligvis den eneste personen på jorden jeg hater, sier Eriksson til Daily Telegraph.65-åringen er nå trener for Guangzhou R&F i den kinesiske fotballigaen. Svensken har behov for alle pengene han kan tjene der.Etter torsdagens trening lettet han på sløret når det gjelder hans tidligere økonomiske rådgiver. «Svennis» har trukket Khan, som forrige måned ble slått konkurs, inn for retten for å få kompensasjon for sine tap.- Ja, det stemmer. 10 millioner pund (95 mill. kroner). For de fleste personer er det en stor pengesum. Det er det også for meg, forklarer Eriksson om tapet Khan påførte ham.- Selv om jeg har hatt godt betalte jobber, er det veldig mye penger. Jeg er ikke konkurs. Jeg har fortsatt litt penger. Problemet er at jeg var uten jobb en stund. For Samir skaffet meg en rekke banklån, og jeg måtte betale dem, fortsetter treneren.Selger drømmehusetVidere forteller han om hvordan han må selge eiendommer og «viktige deler av livet sitt». Blant annet et stort hus nær stedet der han vokste opp.Khan overtok kontrollen over Erikssons økonomi i midten av 2007. To år senere ble Eriksson bekymret, og etter hvert måtte han sparke rådgiveren.- Jeg føler meg sviktet, sint og skuffet fordi jeg stolte på ham i mange år. Jeg ga ham for mye frihet. Jeg ga ham all myndighet han trengte for å kontrollere økonomien min. (©NTB)