<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Islendingene invaderer Ullevaal

Det er ventet mellom 8000 og 9000 tilskuere på Ullevaal tirsdag. Bortimot hver tredje publikummer kommer fra Island.

  Publisert 14. okt. 2013 kl. 16.49
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 03.04
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 200 ord
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix.

  A-landslaget fenger ikke. Tilskuersnittet har stupt det siste året. 15 millioner kroner mindre i billettpenger enn budsjetter, lyder fotballforbundets dystre regnestykke.- 2500 islendinger, opplyser kommunikasjonssjef Svein Graff om andelen bortefans i tirsdagens VM-kvalkamp mellom Norge og Island.Norge er ute av VM-dansen. Brasil-VM blir noe som må følges via fjernsynsapparatet. For Island lever håpet. Seier på Ullevaal tirsdag garanterer Island omspill.- Nå har vi ikke noe å spille for, om vi tenker på å komme til VM. Men en landskamp burde være attraktiv og gøy å se på uansett. Jeg skulle ønske at det kom flere folk, men sånn er det bare. Vi må prestere bedre, så kommer folk tilbake igjen, sier keeper Rune Almenning Jarstein.Han mener både bedre resultater og at spillerne byr litt mer på seg selv, er nøkkelen til publikumsfest på nasjonalarenaen.- Hadde vi hatt muligheten til å nå VM, hadde det nok vært mye mer folk. Vi må gjøre vårt ytterste på banen og stille opp på det meste utenfor banen for å by mer på oss selv og representere Norge, sier Viking-keeperen.Ola Kamara lover norske fans underholdning.- Vi må bare vise at vi er bedre enn Island, underholde publikum og spille god, offensiv fotball, sier Godset-spissen.