<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Matthäus feilaktig erklært død

- Maken til frekkhet. Alle kan se at jeg er i live, enten det er på TV eller på fotballbanen.

  Publisert 10. okt. 2013 kl. 12.07
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 03.01
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 209 ord
  Lothar Matthäus i 1999. Foto: Scanpix

  Den tyske avisen Bild spurte torsdag hvem som hadde erklært den tidligere tyske fotballstjernen Lothar Matthäus (52) død.Lothar Matthäus lever i beste velgående og dukker like ofte opp på tyske TV-skjermer, som Jan-Åge Fjørtoft gjør i Norge.Bild viser til et brev hvor det gikk fram at Matthäus var død. Et stempel på brevet, som er sendt ut fra tingretten i München stadfestet den sjokkerende nyheten.- Maken til frekkhet. Alle kan se at jeg er i live, enten det er på TV eller på fotballbanen, sier Matthäus ifølge TV 2.Årsaken til misforståelsen var et brev fra departementet for familiesaker i München, hvor hans ekskone Liliana krevde ham for 35.000 euro. Matthäus har aldri vært lett å få tak, og etter flere uker kom brevet i retur stemplet «Tot» - «død».Selv er ikke den tidligere fotballstjernen spesielt forundret over at han aldri fikk brevet. Han står nemlig ikke oppført med noen adresse i Tyskland. Det store spørsmålet man nå stiller seg er hvem som stemplet brevet.Etter fotballkarrieren fra 1979 til 2000, som toppet seg med VM-gull som tysk landslagskaptein i 1990, har Matthäus også vært trener i fem forskjellige klubber og vært landslagssjef for Ungarn (2003-05) og Bulgaria (2010-11).I dag er han å se som fotballekspert i en tysk TV-kanal. (©NTB)