<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Katter bryr seg ikke om eierne

Tamme katter kan kjenne igjen eierens stemme. Det betyr imidlertid ikke at den lyder stemmen, viser forskning.

  Publisert 30. nov. 2013 kl. 07.31
  Oppdatert 17. des. 2013 klokken 03.38
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 96 ord
  Pus - Foto - Scanpix

  En japansk studie viser at tamme katter kan kjenne igjen eierens stemme, men at den likevel ikke bryr seg merkeverdig om den, skriver Di.se.To av forskerne bak studien, Atsuka Saito och Kazutaka Shinozuka, har fulgt 20 katter i deres egne hjem.Til tross for at studien kom frem til at kattene reagerer mer når de hører eiernes stemmer, enn fremmede stemmer, rikker de seg ikke av flekken om eieren roper på dem.Forskerne mener at katter, i motsetning til hunder, aldri har blitt opplært til å lyde mennesker, og at dette kan være en bakenforliggende årsak til funnene.