<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Brukte en halv mill. og hundrevis av timer på denne kjolen

En av verdens første 3D-printede kjoler har sett dagens lys. Og den er ikke billig.

  Publisert 17. feb. 2014 kl. 11.15
  Oppdatert 8. apr. 2014 klokken 13.51
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 126 ord
  High-tech dress - Foto - Bloomberg

  Er 3D-printing den nye trenden innen moteverden?Innovative designere eksperimenterer nå med 3D-printing for å skape helt unike design. Michael Schmidt er en av dem. Han laget en kjole til brulesque-artist Dita Von Teese, ved hjelp av teknikken.Det er imidlertid ikke bare-bare å overlate jobben til datamasiner. Kjolen måtte ifølge Bloomberg settes sammen av 17 ulike deler, og bestod av 3000 ledd. Den er også dekket med 13 000 swarovski krystaller. Det tok flere hundre timer å skape den, og den kostet over 600.000 kroner å lage.Dette er med andre ord high fashion. Du kan ikke regne med å se 3D-printede kjoler på kleshengere i ditt lokale kjøpesenter med det første.Mens du venter på fremtiden kan du imidlertid se en video om kjolen her:FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK