<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Klokken tikker for Zlatan

Zlatan Ibrahimovic har hatt en fantastisk karriere og har vært en garantist for trofeer hvor enn han har spilt, men å vinne mesterligaen har svensken aldri fått oppleve.

  Publisert 17. feb. 2014 kl. 12.43
  Oppdatert 8. apr. 2014 klokken 13.52
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 309 ord
  Zlatan Ibrahimovic - Foto: AP

  Den svenske superspissen har vunnet ligaen med Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan og Paris St. Germain, men så langt har ikke 32-åringen klart å gå til topps i den gjeveste europacupen.I 2010-sesongen spilte han for storfavoritt Barcelona, men da ble han snytt av gamleklubben Inter, som Barca tapte for i semifinalen.Denne sesongen er Zlatan og PSG på vei mot en ny tittel i Frankrike, men mesterligaen er det trofeet han aller helst vil vinne.Tirsdag møter de tyske Bayer Leverkusen borte i den første kampen i åttedelsfinalen.- Mesterligaen betyr mye for alle lag, ikke bare PSG. Jeg håper vi kommer lenger enn kvartfinalen i år. Det ville vært et stort steg for oss. Prosjektet her har vart i to år og jeg har vært her i ett og et halvt. Det går framover, sier Ibrahimovic til uefa.com.Leverkusen er nummer to i Bundesliga, men har tapt fire av de seks siste kampene og er ute av gullkampen. Bayern München leder ligaen, hele 16 poeng foran Leverkusen.I Frankrike har PSG et fempoengs forsprang på Monaco.- Vi har et lag med mye potensial og høy kvalitet. Kollektivet har vokst denne sesongen, sier Ibrahimovic.- Beste laget vinnerHan har stor respekt for motstander Leverkusen.- Det er et godt lag. Det blir veldig vanskelig, og det beste laget kommer til å vinne. Det handler om å gjøre færrest feil. Jo lenger du kommer, jo vanskeligere blir det, sier han.Ibrahimovic sier at mesterligaen betyr mye for ham, noe turneringen har gjort siden debuten for Ajax i 2002.Han scoret begge målene da franske Lyon ble slått 2-1.- Jeg husker mesterligaens kjenningsmelodi og alle flaggene på stadion. Etter det første målet mitt gikk jeg av hengslene. Jeg løp over hele banen bort til vennene jeg hadde invitert til kampen. Det var et spesielt øyeblikk, sier han.Ibrahimovic herjet i gruppespillet for PSG og scoret hele åtte mål på fem kamper.