<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Koner har høyere utdannelse enn partner

Et voksende antall kvinner gifter seg "nedover" akademisk.

    Publisert 20. feb. 2014 kl. 13.28
    Oppdatert 8. apr. 2014 klokken 13.55
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 119 ord
    Foto: Scanpix

    For første gang på 50 år har den akademiske balansen mellom gifte par tippet i kvinnens favør, skriver The Times.Koner har nå oftere høyere utdannelse, enn mennene. Trenden er særlig tydelig blant nygifte. I 2012 giftet mer enn 40 prosent av kvinnene som hadde gått på college seg med en mann uten noen grad.Dette er en enorm forandring fra den 30 år lange trenden mellom 1960 og 1990, da menn giftet seg nedover - i akademisk forstand.Foreløpig er ikke forskjellen på menn og kvinner stor, men trenden vokser. Når man bare ser på nygifte hadde en fjerdedel av kvinnene giftet seg med en partner med mindre utdannelse, mens bare 15 prosent av mennene gjorde det samme.FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK