<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Du er utro når du kysser en annen

Nordmenn definerer ikke utroskap likt.

Publisert 18. juli 2014 kl. 08.59
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 166 ord
Foto: Scanpix

De to 22-åringene Eivind Moer og Christopher Husjord sier til dagbladet at de mener man er utro når man kysser en annen. Men det er uenighet om definisjonen av utroskap, viser en fersk undersøkelse Ipsos MMI har utført for Dagbladet.Undersøkelsen viser at samleie klassifiseres som utroskap, og at oralsex også er å trå over grensen. Men så begynner meningene å sprike, skriver avisen.Noen synes kyssing, forelskelse og flørting er utroskap, men ikke alle.- For de fleste er utroskap en seksuell affære. De fleste vil også si at kyssing og flørting er illojalt. Det er stor variasjon i hva en vil akseptere. Å avklare forventinger, standarder og regler er en viktig del av det å leve sammen, sier Frode Thuen, psykolog ved Høgskolen i Bergen, som også har skrevet bok om utroskap, til Dagbladet.Familieterapeut og sexolog ved Curasenteret, Thomas J. Winter, sier at det i dag kan virke som flere par leer i åpne forhold, hvor utroskap bare defineres som noe de gjør på hver sin kant.