<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hallén stemples som korrupt i ny bok

I sin nye bok beskylder den tidligere agenten Knut Høibraaten fotballpresident Yngve Hallén for å være korrupt. Overfor VG varsler Hallén juridisk etterspill.

    Publisert 3. okt. 2014 kl. 06.50
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 247 ord
    Fotballpresident Ynge Hallén. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

    Høibraatens bok «Fotballagenten – røverhistorier fra Fotball-Norge» gis ut fredag. Der hevder han at Hallén som daglig leder i Sogndal mottok svarte penger under bordet da Piotr Leciejewski kom til klubben fra polsk fotball i 2008, skriver VG.Hallén var daglig leder i vestlandsklubben fram til han ble president i Norges Fotballforbund i 2010.– Jeg er ikke korrupt. Hvis denne boken kommer ut, så vil jeg forfølge det juridisk. Det er uholdbart for meg å ha disse tingene hengende over meg i de posisjonene jeg sitter i. Dette er direkte anklager om korrupsjon og har overhodet ikke rot i virkeligheten. Jeg skal finne meg i mye rart, men dette finner jeg meg ikke i, sier Hallén.Han forteller at han umiddelbart søkte juridisk bistand da han ble kjent med påstandene.– Hvis det VG forteller står i boken, kommer jeg til å forfølge det juridisk. Og kreve at de dementerer det og trekker det tilbake, fastslår fotballpresidenten.KampfiksingHøibraaten er ikke redd for å skape kontroverser med sin bok. Han forteller også om hvordan han er «100 prosent sikker» på at 1.-divisjonskampen mellom Moss og Aalesund i 2006 ble fikset.I boken gjengis også detaljerte samtaler med blant andre fotballedere og spillere. Den inneholder videre en rekke påstander om juks og snarveier i norsk fotball.Høibraaten jobbet i seks år som fotballagent og har stått bak flere spillersalg i norsk og internasjonal fotball. For eksempel har han har vært med på å hente Rodolph Austin, Anders Lindegaard og Bojan Zajic til norsk eliteserie. (©NTB)