<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Derfor kjøper menn sex

De søker spenning, er ensomme, skal debutere eller drar på tur med gutta.

    Publisert 22. nov. 2014 kl. 08.50
    Oppdatert 22. nov. 2014 klokken 08.52
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 184 ord

    - Årsakene er mange og sammensatte. Men vi kan dele dem inn i noen hovedkategorier, sier prosjektleder ved KAST, Live Mehlum til VG.Hun forteller at de vanligste årsakene hun møter er menn som søker spenning, ensomme menn som ikke tror eller tør å finne ut om de har sjans på kvinner på det ordinære sjekkemarkedet, menn som skal debutere, reiser med guttegjengen til utlandet eller som har spesielle seksuelle preferanser.Lege, psykiater og sexolog Haakon Ars kjenner også igjen disse ulike gruppene, men som behandler kjenner han best til spenningssøkerne.- Det å vite at det både er ulovlig og sosialt uakseptabelt, er også noe av grunnen til at spenningen er der. Det blir litt som de som stjeler for spenningens skyld, sier Aars til avisen.- Andre opplever at sexlivet er forutsigbart og ønsker mer eksperimenterende sex, og så tør de ikke snakke med partneren om det, sier sexologen.Mehlum sier til avisen at uansett årsak så erfarer KAST - et anonymt tilbud til menn som ønsker å få hjelp til å slutte å kjøpe sex, at mange angrer og føler skam over det de har gjort.