<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Arbeidsgivers krav: Tren to ganger i uka

Velkommen til arbeidsplassen der personalet er nødt til å trene to ganger i uken.

    Publisert 8. des. 2014 kl. 13.53
    Oppdatert 8. des. 2014 klokken 14.27
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 141 ord

    Hos Kalmar Vatten, den kommunale vannleverandøren i Kalmar kommune i Sverige, må de ansatte enten trene, eller risikere reduksjon i lønnen.- Å trene er som hvilken som helst arbeidsoppgave for meg. Det er ikke noe som er frivillig, sier den nyansatte ingeniøren Martin Nyren til nettstedet ingenjorskarriar.se.Under ansettelsesprosessen fikk han vite at det var obligatorisk trening for personalet. Alle må styrketrene en gang i uken og deretter delta på en frivillig økt med yoga, svømming eller annet.- Det kjennes kjempepositivt, som et dytt fra arbeidsgiveren. Jeg hadde aldri hørt snakk om å at ansatte blir tilbudt trening på dette nivået, sier Nyren.Hensikten er å redusere sykdom i bedriften. Det har også fungert, belastningsskadene er mindre, og personalet er mer tilfreds.- Også får vi en felles interesse som er nyttig. Vårt langsiktige mål er å pensjonere friske medarbeidere, sier HR-sjef LInn Sjögren.