<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Northug liker vel ikke svensker

Marcus Hellner og Petter Northug har oppildnet hverandre siden junioralder. Rivaliseringen fortsetter inn i en ny sesong.

    Publisert 4. des. 2014 kl. 09.29
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 246 ord
    Petter Northug jr. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

    Det hele startet da den svenske langrennsløperen sa han skulle slå Northug da de konkurrerte i juniorklassen.– Det ble til overskriften «Jeg skal slå Petter Northug». Den la han merke til, og da tente han til. Han liker vel ikke svensker og mente jeg var arrogant, sier Hellner til Expressen.– Siden har det bare fortsatt, men det er en veldig morsom duell. Petter skaper overskrifter, fortsetter Hellner.DimensjonHan er blant svenskene største gullhåp under VM på hjemmebane i Falun i februar. Enkelte ganger medgir Hellner at han kan bli litt lei alle spørsmålene om den populære norske rivalen.– Men det var nok mer slik i begynnelsen at jeg tenkte «hvor kjedelig er det ikke å snakke om ham. Jeg driter vel egentlig i det han har sagt». Samtidig blir det en helt annen dimensjon på konkurransene og mesterskapene når det blir en liten duell, og det hele blir mer interessant, sier Hellner.OppgjørSamtidig tar svensken et lite oppgjør med janteloven innen svensk langrennssport.– Man skal være ekstremt ydmyk. Det er nesten litt stygt å ha troen på seg selv. Sånn er ikke Petter, hehe. Jeg vil ikke skamme meg over at jeg i perioder er god, men det er klart at en ikke føler det samme like ofte som Petter gjør det. Han føler det vel hele tiden, mener Hellner.– Men det er vel litt svensk at en ikke skal tro man er noen ting. Det mener jeg er feil i mange sammenheng, sier Hellner til Expressen. (©NTB)