<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Slik sikrer du enda høyere lønnsøkning

Dersom du tar en samtale med sjefen kan det gi høyere lønnsøkning. Særlig om du er kvinne.

  Publisert 4. des. 2014 kl. 12.57
  Oppdatert 4. des. 2014 klokken 13.29
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 105 ord
  Foto: Scanpix

  Ifølge en svensk rapport fra Saco, får de som selv forhandler om lønn, rundt én prosent høyere lønn sammenlignet med dem som ikke gjør det. Det kan raskt bety noen tusenlapper ekstra i lommeboken årlig.Og for kvinner er effekten dobbel. For dem gir den individuelle lønnssamtalen nærmere to prosent høyere lønn.En forklaring for forskjellen er at kvinner, som generelt har lavere lønn enn menn, gjør seg selv mer synlige gjennom samtalen, skriver ingenjorskarriar.se.– De individuelle lønssamtalene synliggjør kvinners kompetanse. Arbeidsgiveren blir tvunget til å se på hva akkurat denne kvinnen har gjort, hvilket kan bli en aha-opplevelse, sier Lena Granqvist, som er en av raportforfatterne.