<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vegetarmat på jobb øker produktiviteten

Det viser en ny studie fra USA.

Publisert 23. apr. 2015
Oppdatert 23. apr. 2015
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 141 ord
lead
Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

Forskningsresultater som nylig ble publisert i American Journal of Health Promotion , viser at det å endre arbeidstakeres kosthold til et plantebasert kosthold med lavt fettinnhold, både forbedrer produktiviteten på arbeidsplassen og lindrer symptomer på angst og depresjon.Den 18-ukers lange studien fant sted i ti avdelinger av et stort amerikansk forsikringsselskap, og inkluderte 292 ansatte, alle med en BMI på minst 25 (overvektige eller med fedme) og/eller med tidligere diagnostisert type 2 diabetes. Deltakerne ble delt inn i to grupper, enten kontrollgruppe eller kostintervensjonsgruppe. Sistnevnte fikk ukentlig instruksjon i hvordan de skulle følge et lavfett, fiberrikt vegansk kosthold.Deltakere i vegangruppen opplevde betydelig mindre arbeids- og ikke-arbeidsrelatert ytelsesreduksjon på grunn av helse, med betydelig reduserte følelser av depresjon, angst og tretthet. Vegangruppen rapporterte også betydelig økning i velværefølelse og i daglig funksjon på grunn av fysisk helse og generell helse, sammenlignet med kontrollgruppen.