<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

FIFA kjønnstester kvinner før VM

Før VM i Canada skal spillerne kjønnstestes.

  Publisert 28. mai 2015 kl. 10.35
  Oppdatert 28. mai 2015 klokken 10.35
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 150 ord
  Fotball.jpg

  Den tyske avisen Bild har avslørt at landets kvinnelige landslagsspillere er blitt underlagt en kjønnstest før VM, som begynner i Canada om to uker.- Det er riktig, det er et krav, avslører landslagstrener Doris Fitschen.Bild skriver videre at det tyske forbundet er blitt pålagt å kjønnssjekke de utvalgte VM-spillerne i frykt av at det skal ha lurt seg en mann med i selskapet.Testen som Sepp Blatter og co. har innført, kommer i kjølvannet av at det for tre år siden ble rettet mistanke mot tre spillere. Den gang fryktet man at det var snakk om menn som hadde kledd seg ut som kvinner, og derfor tar man nå ingen sjanser, skriver ekstrabladet.dk.Det er en beslutninge de tyske spillerne har akseptert.- Vi lo av det og tok det ikke så alvorlig, forklarer landslagsspilleren Lena Goessling.I 2009 ble sydafrikanske Caster Semanya kjønnstestet. Hun fikk siden lov til å fortsette karrieren som kvinne.