<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Interpol raider kontorene til FIFA-siktede

Agenter fra Interpol ransaket fredag kontorene til tre argentinske forretningsmenn som USA anklager for å ha betalt titalls millioner dollar i bestikkelser for TV-rettighetene til fotballkamper

    Publisert 30. mai 2015 kl. 09.20
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 274 ord
    Fotball.jpg

    Alejandro Burzaco, Hugo Jinkis og hans sønn Mariano Jinkis er blant de ni FIFA-toppene og fem forretningsmennenei sports- og mediebransjen som onsdag ble siktet for å være involvert i korrupsjon for 150 millioner dollar i forbindelse med etterforskningen av korrupsjon i FIFA.En dommer i Buenos Aires utstedte torsdag arrestordre på de tre mennene for skatteunndragelse og hvitvasking av penger. Men fredag var de etter alt å dømme ennå ikke pågrepet.RazziaerTV-bilder viste agenter fra Interpol i kontorene til Torneos y Competencias, et firma for sportsmedier og promotering, der Burzaco er president.Ifølge det statlige nyhetsbyrået Telam var politiet også i kontorene til Full Play, firmaet til Hugo og Mariano Jinkis.Ifølge FBI dannet de tre et nytt firma ved navn Datisa, og gjennom det skaffet de seg lukrative TV-rettigheter ved hjelp av 110 millioner dollar i bestikkelser.Datisa undertegnet en kontrakt med det søramerikanske fotballforbundet CONMEBOL for 317,5 millioner dollar for TV-rettighetene til Copa América i 2015, 2019 og 2023.Datisa fikk også kontrakten til 35 millioner dollar med det nord-, mellomamerikanske og karibiske fotballforbundet CONCACAF for TV-rettighetene til en annen turnering.Fordelte pengeneTre fotball-topper i CONMEBOL, inkludert presidenten i det argentinske forbundet AFA, Julio Grondona, skulle ifølge siktelsen få 45 millioner dollar i bestikkelser for kontrakten. Resten skulle fordeles blant andre topper.Selv om navnet hans ikke står i siktelsen, var Grondona, som i mange år var FIFA-president Sepp Blatters nærmeste medarbeider, president i AFA da korrupsjonen skal ha funnet sted. Han døde i 2014 etter 35 år som AFA-sjef.Den argentinske journalisten Alejandro Casar, som har spesialisert seg på korrupsjon i latinamerikansk fotball, sier at Burzaco og Grondona sto hverandre svært nær.Torneos har kontant avvist alle anklagene om korrupsjon. (©NTB)