<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Golfekspert: – Tutta blant kvinnegolfens mest populære

Internasjonal kvinnegolf domineres i stadig større grad av asiatiske spillere. Det gjør Suzann Pettersen svært viktig for sporten, mener anerkjent golfkommentator.

Publisert 4. aug. 2015 kl. 11.34
Oppdatert 4. aug. 2015 klokken 11.34
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 354 ord
Tutta Scanpix

Den prisvinnende golfskribenten Randall Mell i Golf Channel mener den norske 34-åringen er meget viktig for kvinnegolfen.– Hun er absolutt en av de mest populære spillerne. Det er alltid bra å ha henne i toppen av turneringer. Hun har et kjent navn, også har hun, for å være ærlig, «sex appeal». Det er noe magnetisk ved henne som gjør at folk følger henne når hun er i toppen, sier Mell til NTB.Han peker på at europeisk kvinnegolf har hatt noen seiersmagre år i de største turneringene.– Det er viktig å ha gode spillere fra flere land. Jeg tror europeerne trenger hennes sterke tilstedeværelse, sier han.British OpenForrige uke var Pettersen lenge med i kampen om å vinne majorturneringen British Open. Foran siste runde søndag lå hun godt plassert, kun ett slag bak lederne. En runde på par sendte Oslo-jenta ned på 5.-plass.– Det virker som hun er veldig fornøyd med at svingen er på plass. Statistikken viser at hun spilte meget bra fram til greenen. Forholdene i Skottland avslører om man ikke er i form, så det kan hun si seg fornøyd med. Samtidig merker man den intense frustrasjonen over at hun ikke vant. Det er frustrasjon på grunn av putteren, og fordi hun igjen ikke klarte å vinne en major, sier Mell.Pettersen har vunnet to majorturneringer i sin karriere. Hun gikk til topps i LPGA-mesterskapet i 2007 og Evian-mesterskapet i 2013.TrenerbytteI vinter valgte hun å bytte trener fra David Leadbetter til Tiger Woods' tidligere mentor Butch Harmon. Mell mener det var en stor risiko for 34-åringen.– I hennes alder gamblet hun da hun byttet trener. Samtidig er hun på et sted i karrieren hvor hun vil være nummer en på verdensrankingen, vinne majorturneringer og OL-gull. Hun tenkte nok at det var nå eller aldri.Selv har Tutta skrytt av sin nye trener. Den enklere svingen gjør at hun kan trene mer uten å pådra seg skader.– Jeg var klar for å gå videre og skrive et nytt kapittel i livet, har hun tidligere uttalt overfor NTB.Pettersen skal spille to turneringer på LPGA-touren før hun gyver løs på neste majorturnering, Evian-mesterskapet, i midten av september. (©NTB)