<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dette ordet kan redde ekteskapet ditt

Å sikre et godt ekteskap der man unngår konflikter krever ikke lange samtaler, ett ord er alt som skal til.

  Publisert 27. okt. 2015 kl. 09.06
  Oppdatert 27. okt. 2015 klokken 09.15
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 141 ord
  Foto: Scanpix

  Det viser en ny undersøkelse fra University of Georgia, som nettopp er offentliggjort i tidsskriftet Personal Relationships, ifølge Voksnekvinder.dk."Takk, kjære", kan være nok til at partneren føler seg tilfreds med ekteskapet, selv om det sikkert vil hjelpe at du utdyper din takknemlighet en gang imellom.- Vi konstaterte at følelsen av å være verdsatt og vite at ektefellen verdsetter deg direkte påvirker din oppfattelse av ekteskapet, hvor engasjert du er i det og din tro på at det vil vare, sier undersøkelsens medforfatter Ted Futris fra universitets senter for familie- og forbrukervitenskap.Undersøkelsen er basert på telefonintervju med 468 gifte personer.Resultatene indikerer at utrykk for takknemlighet er det mest konsekvente tegnet på et godt ekteskap. - Det viser verdien av å si takk, sier undersøkelsens hovedforfatter, Allen Barton.Undersøkelsen fant også at jo oftere par uttrykte takknemlighet, desto mindre risiko var det for skilsmisse.