<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dette partiet har færrest kvinner

MDG har flest og FrP har færrest kvinner i kommunestyrene.

    Publisert 26. okt. 2015 kl. 10.34
    Oppdatert 26. okt. 2015 klokken 10.39
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 130 ord

    En undersøkelse som NRK har gjennomført i landets 20 største kommuner viser at Miljøpartiet De Grønne har flere kvinner enn menn blant sine folkevalgte, med en kvinneandel på 53 prosent.– Dette er vi veldig fornøyd med. Vi har vært bevisste på å oppfordre lokallagene våre til å nominere kvinner på topp, og vi har jobbet bevisst i grønne nettverk for å få flere damer inn i politikken, sier MDGs talsperson Hilde Opoku til NRK.no.Partiene Rødt og SV følger MDG hakk i hæl etter med begge en kvinneandel på 52 prosent i kommunestyrene.Landets største parti, Arbeiderpartiet, har 45 prosent kvinner i kommunestyrene. Deretter følger Venstre, Høyre og KrF.Nederst på listen ligger FrP med mindre enn en tredel kvinnelige kommunestyrerepresentanter. Partiet har bare 32 prosent kvinner blant sine folkevalgte representanter, skriver NRK.no.