<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hun blir nyhetsdirektør i NRK

Alexandra Beverfjord (38) blir ny nyhetsdirektør i NRK.

    Publisert 28. okt. 2015 kl. 13.53
    Oppdatert 28. okt. 2015 klokken 13.53
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 160 ord

    Hun har fartstid som medieleder både i og utenfor NRK og har siden 2013 vært reportasjeredaktør i NRKs nyhetsdivisjon.– Dette er en viktig jobb for NRK, derfor er det hyggelig at vi etter en bred og grundig rekrutteringsprosess endte opp med en intern kandidat, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.Nyhetsredaktøren understreker at rikskringkasteren må holde fast på og tydeliggjøre sin redaksjonelle profil.– I en tid der mediebransjen er i voldsom endring, er det viktig at vi klarer å opprettholde og videreutvikle et godt tilbud innenfor den tunge journalistikken, sier Beverfjord.Hun etterfølger Per Arne Kalbakk som i september gikk til stillingen som etikkredaktør i NRK. Hans nye oppgave er «å utvikle redaktørmøtet med tyngde på redaksjonell etikk, samt å utarbeide og gjennomføre et faglig opplegg for alle NRKs journalister med jevne mellomrom».Alexandra Beverfjord kom til NRK fra jobben som nyhetsredaktør i Dagbladet, en stilling hun hadde fra 2010 til 2013. Før det var hun journalist i samme avis i flere år. (©NTB)