<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Derfor er det stadig færre som skiller seg

De siste ekteskaps- og skilsmissetallene fra SSB er oppløftende lesning for landets romantikere.

  Publisert 27. juni 2016 kl. 09.01
  Oppdatert 27. juni 2016 klokken 09.08
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 161 ord
  Foto: Scanpix

  I 2015 var det 9.306 par som skilte seg. Det er 250 færre skilsmisser enn året før, og 430 færre enn i 2013. Separasjonskurven peker også nedover. 10.507 tok ut separasjon i 2015, mot 10.824 året før.Samlivsterapeutene Trine Huseby og Kate Elin Søyland sier til Side2.no mener likevel det er en naturlig forklaring på at flere ektepar holder sammen:Færre gifter seg, og de som faktisk gjør det har gjerne vært samboere først.I stedet for å gifte seg i forelskelsesrusen venter mange heller med å gifte seg til de er trygge på at de har funnet «den rette».- Når det er færre ekteskap som blir inngått er det ikke så unaturlig at det også vises på tallene i skilsmissestatistikken. Når det er sagt er jeg som par- og familieterapeut langt mer opptatt av kvaliteten i folks relasjoner enn om de er gift eller ikke, og det sier ikke statistikken noe om, sier Søyland, som driver privatpraksisen Åpen Dialog i Sandnes til Side2.