<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Glem orgasme, nå er det «coregasm» som gjelder

Én av ti kvinner vil en gang i løpet av livet oppleve dette. 

    Publisert 30. juni 2016 kl. 10.27
    Oppdatert 30. juni 2016 klokken 10.46
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 271 ord

    «Coregasm is an orgasm achieved while performing core exercises during a work-out».- Dette høres definitivt sprøtt ut, men det forskes på fenomenet «coregasm»  – og faktisk ikke som en helt ny greie, skriver Monica Øien, som blogger under eget navn og er gründer av pilatesstudioet The Room i Oslo.Øien skriver på bloggen at hun ikke hadde hørt om coregasm før hun kom over en artikkel i USA tidligere i våres. Nå har hun satt seg litt mer inn i temaet, som ifølge treningseksperten ble omtalt så tidlig som i 1953.- Den amerikanske sexologen Alfred Kinsey skrev om dette i sin bok «Sexual Behavior in the Human Female» – coregasm eller «excercise-induced orgasm». I dag omtales det som et biologisk fenomen og det hevdes at 1 av 10 kvinner vil en gang i løpet av livet (på trening) oppleve dette, skriver Øien.På bloggen har hun intervjuet sexolog og parterapeut Suzanne Wad Petterson om coregasm. - Hva er det som egentlig skjer, spør Øien.- Kvinner som i forbindelse med mosjon, og her snakker vi om høy intensitet under trening (musklene i pelvisområdet) opplever at de føler seg stimulert og de kjenner en form for seksuell nytelse, en Coregasm. Dette er nok mer alminnelig enn vi tror fordi det snakkes lite om det. Når man ser på de fysiologiske forandringer som følger ved et høyintensitivt treningsprogram, som økt blodvolum i bekkenet kan kvinner fortelle at det kan gi et slags kick.  Det er store mengder av endorfiner, også populært kalt lykkehormon som frigis under høy aktivitet, og pulsen banker i kroppen. Sammen med dopamin kan man oppleve en rush-lignende tilstand, som igjen kan skape en avhengighet.» svarer Wad Petterson.Les hele blogginnlegget her.